• saman_dob_kerdezd_csabat

    Dob rendelés

    Sámán ünnep

    Spirituális körök

    Dob_körök

Dob festés és álomfogó

Az emberek szeretik a színes, festett dobokat, amelyeknek szimbolikus jelentése mélyebb tartalommal bír. Van, aki már tudja, hogy ő mit szeretne a dobjára festetni pl.: farkas, tigris, ló, sas – olyan erőállatot, ami segíti őt a hétköznapi életben.

Van, aki azt kéri, hogy a számára megfelelő motívum, vagy szín jelenjen meg a dobján, vagyis rám bízza. Ilyenkor sikerül őket meglepni és minden képzeletüket felülmúljuk.

A jelképrendszer, erőket, segítőket, erőállatokat, szimbólumokat jelenít, megjelenítésével ezt erősíti a dob rezgése, ezt valósítja meg „mindenek előtt” használója számára.

Köztudott, hogy színeknek gyógyító erejük van, rezgése jótékony hatással hat a környezetre és ebben a környezetben tartózkodó személyre is. Ugyanígy hat egy szimbólum, egy állatkép is, rezgése nem látható, de érezhető, van aurája, ereje, ellát védelmi funkciókat a térben, ezek az álomfogók! Aurából, lélektestből eltávolítja, elveszi a nem oda tartozó negatív rezgéseket.

Lekopik-e egy idő után a festék? A Válasz: Nem kopik le a használattól, bármilyen szélsőségesen is a használjuk, akkor se, amikor a paripát izzó parázzsal etetjük, dobot tűzbe tartva melegítjük, hangoljuk, vagy ritmusos ütemmel, erősen dobolunk.