• saman_dob_kerdezd_csabat

    Dob rendelés

    Sámán ünnep

    Spirituális körök

    Dob_körök

Home / Varázsnövények

Varázsnövények

A varázsnövények, kábító illetve nyitó hatásukról ismertek.
Ne használd! Ismerek olyat aki ismert olyat aki használta, beszéltem olyannal aki beszélt olyannal aki használta. Így, NE!

A kérdés miért kell használni.

A kérdés inkább az, mi a kérdés amire nem tudod a választ!?

A világ valamennyi vallásában fellelhetőek olyan növények, virágok, amiket gyógyításra, révülésre, illetve szertartások helyének megtisztítására használtak. Utóbbira példa, hogy gyakran zsályát, vagy ürmöt füstöltek a rossz energiák távoltartására. Ha ezt első hallásra babonaságnak vélné az ember, vegyük figyelembe, hogy a modern kor laboratóriumi vizsgálatai, gyakran alátámasztották a feltételezett babona állításait.

A vörös-, és fokhagymát rossz szelleműző és fertőzés pusztító hatásáról emlegette a nép, s gyakran füzéreit falra, vagy ajtóra akasztották. Ezt a régi öregek tudták, nagyon kevés embernek adatott meg, hogy ezt a tudást élőszóban hallja meg.

(Alexander Gurvics elektorbiológus megállapította, hogy a fokhogyma illetve a vöröshagyma egy sajátságos ibolyántúli sugárzást bocsájt ki, amit M-sugárnak nevezett el.)

A spiritualitás és a vallások hátterében a lélek misztériuma áll. Számos növényt használtak, és használnak a mai napig, a még élő sámánok is, amikkel a testükből kilépve lélekutazásra indulhattak, amit a klinikai halált megélt emberek beszámolóihoz hasonlíthatunk. A magyar nyelv titokzatos párhuzamokat mutat ezen a területen is, hiszen szólás-mondás, szavajárásainkban kódolva megjelennek, az erre utaló bizonyítékok.

A testen kívüliségre utaló ilyen bizonyítékok pozitív, és negatív vonatkozásban is találhatóak.

Ilyen például az “olyan jól érzi magát, hogy majd kibújik (vagy kiugrik)  a bőréből.”, vagy a “fel van dobva”,”madarat lehetne vele fogatni.”, Stb.
Negatív vonatkozásban: “nem tér magához”,”el van szállva magától”,”ki van kelve magából”, vagy a “magán kívül van”.

A lélekutazás a természeti népek vallásvilágából, vagy a magyar népmesékből ismert világfán, a szellem magasabb birodalmaiba vezet, ahol a lét titkaira derülhet fény.

A cseresznyéről tudjuk finom ropogós és édes, tavasz végen kezd érni.

A tél után legelső érő gyümölcsünk, tisztító hatása révén tisztítja a gyomor és bélrendszert, piros színe a gyökércsakránk színéhez hasonlít, ami az anyagi világhoz való kapcsolatér felelős csakra, a gyümölcs héja kemény roppanós, húsa rostokban gazdag, pici magja van!

Ennek a gyümölcsnek megfelelő módszerrel aktivizálom a benne lévő erőt, és hatást, amely megfelelően elfogyasztva segíti a lelket az anyagi világból belénk került negatív hatást kitisztítani, és ez elősegíti az anyagi világhoz való hozzáállásunkat pozitív módon befolyásolni, segíti a kapcsolódást a gyökércsakrán keresztül, ezáltal a pozitív hatásokat befogadni.

A vörös energiára is ugyanolyan szükségünk van, mint a többi színű energiára. A vörös energia segít a vérképzésben, erővel tölt fel, növeli a hatékonyságunkat, az emberi megnyilvánulásunkat, a mindennapokban! Ezt a misztériumot, ha megéled, kitisztítja a lelket, amely biztosítja neked azt, hogy új benyomásokat, élményeket, anyagi megnyilvánulásokat kapj egy évig.

A cseresznyefa egy évben csak egyszer hoz termést, a létezésnek eme csodája és precíz működése biztosítja testünknek, lelkünknek, ezt a csodát, és azt mutatja, hogy ebben az időben van szükségünk arra a megtisztulási folyamatra, amivel ez a gyümölcs meg van áldva.  Befőttként való fogyasztása csak emlékezteti a testet ennek hatásmechanizmusnak a csodájára.

Ezt a kerítésekről közismert szulákfajtát, az indiánok, kiváltképp nagy becsben tartották. Különös varázserőt tulajdonítottak neki, és úgy tartották, hogy a magjaiban istenség lakozik. Az ősi Mexico-ban Marawa néven ismerték, és asztrális utazáshoz használták. Az egész növényben, de főként a magokban, LSA található, ami az LSD-hez hasonló anyag, bár a maghéj több mérgező anyagot is tartalmaz. Egyéb iránt női problémákra is használták.

A fehér üröm az ókori világok, ill. a magyarság ismert gyógy, és mágikus növénye volt. A moksa terápiában használt alapanyag. Észak-Amerikában az indiánok pipakeverékének egyik összetevőjeként is ismerték. Európában úgynevezett álompárnát tömtek ki vele, hogy az álmaikon keresztül kapcsolatba léphessenek a magasabb világgal.

Utóbbihoz gyakran használtak még levendulát, cickafarkat, mentát, de legfőképp kakukkfüvet, amit rossz álmok ellen is javasolt a népi hiedelem. Rokon fajai a sokatmondó nevű istenfa (artemisia abrotanum ) melyet borban főztek a halálos mérgek ellenmérgeként, illetve a tárkony üröm és a fekete üröm Vallási szertartásokon ürömöt füstöltek, hogy a negatív energiáktól megtisztítsák a helyet.

Az Absinth fő összetevője.

Túlzott és egyoldalú használata, mint nagyon sok más növény esetén, nem kívánt mellékhatásokat okozhat.

A fekete ürmöt az Indiaiak Nagadamaninak nevezték, és görcsoldónak, menstruációs problémákra, vérzéscsillapítónak, idegi kimerültségre, köszvényre, reumára, gyulladás csillapítására, féregűzésre és gombás betegségek ellen alkalmazták.

Bolha és egyéb rovarok távoltartására is használhatjuk. Vírus és gombaölő hatásúak, felmosásra, tisztálkodásra és fűszernek is megfelel.

A Keszeg saláta Magyarországon is fellelhető növény.

Amerikában a Hopi indiánok pipából szívták a növény leveleit, valamint a növény szárából karcolással kinyert gyantát. Használták dohányként illetve rituális szertartásokon illetve elalvás előtt, hogy álmaikon keresztül kapcsolatba lépjenek a természetfeletti világgal.

Shank Prashalana néven ismerték az észak indiai tantrikus iskolák. Az ókori Görögországban saláta helyettesítőként is ismeretes volt.
4500 éves, a növényt ábrázoló falfestmények feltárásából arra következtethetünk, hogy a salátafélék termesztése egészen az óegyiptomiakig nyúlik vissza.

Az első írásos emlékek Hérodotosz-tól maradtak ránk. Az ő beszámolója szerint a perzsák asztalán találkozott először salátával, ie.550-ben. Megemlíti a növény, nyugtató hatását és termesztett változatokról is említést tesz. Arisztotelész és Galen mint közkedvelt csemegét említi. Augusztusz császár valószínűleg ennek a növénynek köszönheti egy súlyos betegségből való felgyógyulását. Oltárt is emelt a növény gyógyhatásának  tiszteletére.

Érdekessége, hogy levelei úgy helyezkednek el, hogy lemezeiket csak a felkelő és a lenyugvó nap sugarai érik, az erősebb fényű sugarak csak a felső élüket érintik, így természetszerűleg É.-D. irányt foglalnak el, Ezért kompasz /iránytű/ növénynek is nevezik.

Tejnedve többek közt laktuka savat, laktukopikrint, laktucint, azaz laktonokat tartalmaz.

A tejnedv felelős egyébként a saláta keserű ízéért. A saláták tejnedve, amely legintenzívebben virágzáskor termelődik, nem csak emésztés serkentő, hanem nyugtató, altató, fájdalomcsillapító hatású is.

A szárított tejnedvet salátaópiumnak is nevezik. Ez az elnevezés az ókori természettudós és katonától: Dioszkoridésztől származik.
A tejnedvet az egyiptomiak kifejezetten afrodiziákumként használták. Külsőleg alkalmazva szemölcsirtóként ismert.

A Macskagyökér gyakori altató és nyugtató hatású gyógynövény. Használták még hisztéria, görcsoldás, menstruációs zavarok, migrén, idült bőrbetegségek, epilepszia és kólika gyógyítására is. A szanszkritul tagarának nevezett macskagyökér Indiában több ezer éves múltra tekint vissza. Az elemek közül nagymértékben tartalmazza a Föld elemet. Ezért stabilizáló hatású. Az Ayurvedikus rendszer a tamasi minőséget kapcsolja még hozzá. Túlzott fogyasztása azonban a legszélsőségesebb esetekben tompultságot és paralízist okozhatja, macskagyökér szaga távol tartja a rágcsálókat, így természetes védelmet biztosíthatunk vele a kertünknek. Magyar népmesékben szereplő növény, Pl.: Ludas Matyi

A vasfű Magyarországon is fellelhető álom és gyógynövény. A druidák a rómaiak és az indiánok is szent növényüknek tartották.

Az egyiptomiak Ízisz könnycseppjének nevezték, és meglehetősen nagy becsben tartották.

A druidák hite szerint a vasfű a Sirius bolygóról került a földre. A boszorkányok, sámánok, táltosok elengedhetetlen kelléke volt, s a népi hagyomány is úgy tartja a vasfű “láthatatlanná” tesz. A Pawnee indiánok pipából is fogyasztották rituális célból.

További felhasználási lehetőségei közé tartozik só helyettesítő képessége, valamint uborka elrakásához használt gyökere, ami keménnyé teszi azt.