• saman_dob_kerdezd_csabat

    Dob rendelés

    Sámán ünnep

    Spirituális körök

    Dob_körök

Sámán Ünnep – a Természet, Létezés Ünnepe

Természet – Létezés Ünnepe – Sámán Ünnep

Számomra, mikor kint lehetek a természetben, odaadja és odaadta a csodáját mindig, nem is gondoltam volna, hogy többet is adhat. Sokkal többet szerettem volna tudni, érezni attól, hogy a tűz melegít, fúj a szél és esik az eső, és mi is az, hogy föld.

Mi irányítja ezt, mitől lesz más íze a nálam termett szamócának a boltihoz képest. Gyerekkoromban meséket hallgatva hallottam a tavasz tündérekről, erdőben élő manókról, a tűzmadárról, szalamanderekről, vagy a vízben élő sellőkről. Még ma is, ha hallok róluk, kellemes melegség jelenik meg bennem, ők mindig jóságosak, szeretik az embert, de ha az ember bántja a fákat, növényeket, rossz szándékkal tesz feléjük, akkor büntetnek, kicselezik az embert, hogy tanuljon belőlük. A természet tisztelete, és az őket irányító erők tisztelete nekem mindennapos, köszöntöm a szelet, a napot, kérem, vigyázzanak szeretteimre, vigyázzon rám.

Mikor szükségem van egy dobkészítéshez egy Y alakú ágra, kérek tőlük és ők megmutatják nekem, melyik lesz az, és én tudom, érzem, örömmel adják ide.

A sámán világa, az én világom, kuriózum, mely a végleteket és határokat súrolja e világ és a többi világ között, a bátrak a vágyaikat megélni vagy elengedni képes embereknek adja oda tudását vagy mutatkozik meg fizikai jelenésben a négy elem. Mindig más és más formában. Megmutatatja magát szelíd mivoltában, csendben, vagy fény alakjában, vagy betakar puhán lágyan szelíden.

A sámán hittételébe egyetlen alapszabály létezik:

A létezésben minden él és minden egy minden mindennel kommunikál, információt cserél.

Minden napfordulókor 4-alkalom, és 4-alkalom a köztes időben, egy évben 8 így alkalommal ünnepelünk. Az ünnepeket mindig a természetben, kint a szabadban, éjjel égő tűznél töltjük el közösen.

Aktívan vagy passzívan, tudatosan, vagy csak kíváncsiságból veszel részt a rendezvényen, mindenképp élményekkel, tapasztalásokkal távozol, a természet nem válogatja meg ki, vagy mi vagy, tanuló vagy tanár, racionális, vagy spirituális ember, egyszerű körülmények közt élő, vagy bőn van neked mindenből, ő csak ad, neked is. Ha jönnél, segít, hogy ott legyél. Mint ahogy van nemes fa, dió, tölgy, bükk, de a madárcseresznyefa nélkül, mit is ennének a madarak, ha a földet hó borítja. Gondolj bele, mint a virágzó réten milyen gyönyörű a kamillavirág, de a bogáncs virága is gyönyörű, vagy az egyszerű pity-pang is. Ez a csodálatos szín-kavalkád együtt még szebb.

A rendezvényen részesülhetsz a közösség, az ünneplés, a szertartás, élményében, a megnyilvánuló Természetlények, Géniuszok áldásában. Találkozhatsz a rég nem látott barátaiddal, tanítványtársaiddal, és új élményekre, ismeretségekre, kapcsolatokra tehetsz szert, ez által is a lelket nemesítjük.

Célja az összejöveteleinknek:

megélés, átélés, tapasztalás

Számomra fontos életérzés az, amikor több napot együtt tölthetek hasonló gondolkodású, jó humorú, élni, tenni vágyó emberekkel, na persze senki nem született ezekkel az adottságokkal, fejleszteni, tenni kell érte. Egy filmben figyeltem fel egy mondatra és ez a mondat megmaradt bennem, ami jó példa ide: Egy bunyóstól megkérdezte egy ember, Te hol tanultál meg így bunyózni? Jött is az egyszerű válasz, bunyókban.

Mi is itt tanultuk meg, milyen önfeledtnek lenni, beszélgetni, ismerkedni, barátkozni, mosolyogni.

Képzeld, el elmész, egy olyan helyre, ahol nem ismersz senkit, persze nehéz szóba elegyedni mással úgy, hogy a másik ne azt érezze, hogy szándék van mögötte. Nálunk, velünk, nincs hasonló, helyette van kedvesség, ami azt jelenti, hogy segít mindenki – mindenkinek önzetlenül, kedvesen.

Legutóbbi összejövetelünkön, egy hölgy két kicsi fiával jött el 3 napos összejövetelünkre, mondta nekem, hogy „rosszak” a gyerekek és hozhatja-e őket. Mondtam neki, hogy természetesen igen, hisz tudom, nincs rossz gyerek, nincs hiperaktív gyerek. Mikor megérkeztek, láttam, hogy az anyukának pihenésre van szüksége, a gyerekeknek pedig arra, hogy önállóan, felszabadultan játszhassanak, kipróbálva önmagukat. Mivel volt még rajtuk kívül 3 hasonló korosztályú gyermek, így hamar sikerült nekik megszokni egymást és ment is a közös játszás, az anyuka meg tudott pihenni, kikapcsolódni.

Az összejövetel, ami Természetlétezés ünnep Sámán Ünnepként van megfogalmazva egy OK, ami segít abba, hogy viszonylag zárt környezetben, kint a természetben, együtt legyünk.

Vagyis nem egy előadás, vagy tréning, ahova egyedül bemész, befizeted a belépőt és nem szól hozzád senki, feszélyezve és egyedül érzed magad, ciki vagy kínos sok ember előtt saját problémáidról beszélni.

Mint vezetőnek spirituális tanítónak, a legfontosabb az összejövetelen, hogy lássam és érezzem azt, hogy a megjelenő emberek, legyen az férfi vagy nő, idős vagy fiatal, feloldódjanak, önmaguk legyen, jól érezzék magát.
Általunk megkapja azt a törődést, figyelmet, ami a Megoldást jelenti a problémáira, változást az életében, amit más helyen és környezetben nem kaphat meg.

Mi, a világunkat valóságnak nevezzük, ami maga a fizikai valóság. Meg tudod érinteni a másikat, testi jeleidet, nőisségedet-férfiasságodat meg tudod mutatni élő valóságukban. Ez az önbecsülés alapja. Érzékszerveid bizseregnek, látnak –hallanak – és éreznek!

És ez nem spiritualitás, egyszerű emberi megnyilvánulás, vagy még ez se az a szó, ami ide illik, ÉLSZ és VAGY! Egyszerűen!

Milyen ez az érzés, amikor leülsz egy pillanatra és körbenézel, és azt érzed, jól érzed magad! Ami ezután jöhet, barátságok, ismeretségek, jó kapcsolatok, akik nem használnak ki téged, mert te se használod ki őket. És örülsz, hogy itt lehetsz.

Hány éves lehetsz?

18-év alatt jó, ha szüleiddel jössz, de ha elengednek, gyere egyedül. Nincs korhatár.

Mit kell hoznod, hisz önellátók vagyunk?

Sokan kérdeztétek már ezt tőlem én mindig azt mondom: Készíts valami finomat, amit te tudsz a legjobban elkészíteni, emlékeimből. Példa: Ha ismerőseim ezt olvassátok, ráismerhettek az elkészített finomságotokra: sajtos pogácsa, krumplis pogácsa, gombasaláta, franciasaláta, krumpli-saláta, hal saláta, sült húsok, csirke, malac, házi füstölt kolbász, fokhagymás oldalas, sült csülök, fasírt, kolbásszal töltött fasírt, zöldséges fasírt, Csodálatosabbnál-csodálatosabb sütemények: habosak, édesek ,sósak, pici falatkák változatos belső tartalommal, torták, Régi nagymama korabeli kapros dübbencs, és egyedi újdonságok.

Innivalók sokasága: Amit szeretsz! Házi pálinka, vegyes, szilva, alma, körte barack, sör, bor, rum, sámán bor ez az én specialitásom, borok, fehér-vörös, víz, szörp.

Péntek esti vacsik voltak: szalonnasütés, bográcsos ételek: kakas pörkölt, slambuc, paprikás krumpli. Nem kell sok belőle, hisz mindenki hoz. ÉS mi a párommal összeállítjuk ezekből a lakomákat.

Mibe menjek?

Laza és kényelmes öltözetedben, amiben jól érzed magad, amiben leülhetsz a fűre, és nem gond, hogy koszos lesz. Plusz váltás ruha és cipő!

Hol alszunk, tisztálkodunk?

Erdei táborokban, 4-5 személyes tiszta, télen fűtött Faházakban, tiszta ágynemű, vagy hozott saját ágynemű, hálózsák, ha kényelmesebb neked. Tiszta WC, és meleg víz áll rendelkezésre mindig. Ha a szálláshelyen egyedül szeretnél lenni, ez is megoldható. De ez eddig sose volt gond!

Programok:

Lelket erősítő gyakorlatok, lélekuralom gyakorlatok, misztikus próbatételek, meditációk, csakratisztítás-harmónizálás, önismereti gyakorlatok, önfejlesztő gyakorlatok.

Közös túrázás, erdei séta, virággyűjtés, fagyűjtés.

Ismerkedés a dobbal, és a misztériummal. A jelen-lét csodája.

Közös játékok, arcfestés.

Tábortűz, testet, lelket tisztító szertartások.

Segítő beszélgetés velem.

A nap, a hold, a négy elem, Szellemi segítők, Szellemlények, erőállatok, misztikus lények, segítő ereje.

Az est, amely változást ad. Éjjel égő tűz mellett, vágyainkat keltjük életre, valósítjuk meg. Azért teszünk, hogy hétköznapi életünkben azt éljük, meg ami szeretnénk élni.

A 3 napos Sámán Ünnepek időpontjai:

2017. 10. 27., 28., 29.,  Helyszín: Hajdúbagos
2017. 12.  08., 09., 10.,

2018. 01, 26, 27, 28, Helyszín: Hajdúbagos  (Ez az a nap melyen változtathatsz! )

Töltsd ki az alábbi űrlapot a jelentkezéshez!

Válassz időpontot!*