• saman_dob_kerdezd_csabat

    Dob rendelés

    Sámán ünnep

    Spirituális körök

    Dob_körök

Home / Mi a sámánizmus

Mi a sámánizmus

SÁMÁN, vagyis gyógyító, tudó ember

„Régi öregek”, akik élettapasztalások útján, tanácsokkal látták el embertársait és a természetben található, fellelhető gyógyító hatású növények hatását felhasználták az egészséges életmódhoz. Tudták mi, mire jó!

Miről is ismertetik meg egy sámán, a mai 21. századi világban, és maga az eszköze a dob. Nekem nem jutott volna soha eszembe hogy sámán legyek, nem ezzel a gondolattal születtem.

A történetem kezdete, ami a sámánizmus felé vitt, gyerekkoromban kezdődött, sokat vittek magukkal a szüleim gombát szedni az erdőkbe, voltunk fenyvesekben, tölgyesekben, ahol más és más fajta gombákat találtam, én is örültem minden egyes gombának, amit szedtem, őzláb, róka, laska, mezőkön, ahol a csiperkegombák boszorkány körökben nőttek. Édesanyám praktikáit néztem és fogyasztottam, amikor fizikai problémám volt. Megfáztam, akkor lándzsás útifű kivonatot itatott velem, amit ő készített, sebre fekete nadálytövet kentünk, amikor megégettem a kezem orbáncfűkivonattal kente be. Nem is beszélve a sok kamilla főzetről, amit megittunk. Vagy a teába kevert tisztító hatású mentáról.

A sámánok voltak azok a gyógyítók, akik foglalkoztak a természetben található gyógyító hatású növényeket felhasználva főzeteket készítettek, és az emberek lelki világával, problémáival foglalkoztak. Kommunikáltak a szellemlényekkel és tőlük kapva információval segítettek a rászorulóknak. Ehhez még a 21. században is használatos dobbal tették és teszik a mai napig is, a civilizálatlan világban, a dob csodálatos gyógyító erejét felhasználva.

SÁMÁNIZMUS

Mindenkihez közel áll a sámánizmus. A Sámánizmus egy életforma. A természetből erőt meríteni, segítő gyógyító növényeit használni.

A Sámánizmust a természet tisztelete, a természethez, mint intelligens élő létformához való hozzáállás jellemzi.

A középen járás tudományára tanít.

A sámán hittételébe egyetlen alapszabály létezik: A létezésben minden él és minden egy minden mindennel kommunikál, információt cserél.

A SÁMÁN

A sámán az a gyógyító, aki foglalkozik és ért a természetben található gyógyító hatású növényekhez, ismeri azok gyógyító hatásait, és elkészítési módjait, felhasználva, keverve főzeteket készít, a fizikai testet gyógyítja vele. A Sámán a születés az új élet és halál, vagyis fizikai elmúlás, létsíkok közötti közvetítője.  Ezen kívül ő volt az emberek lelki gyógyítója és a természet védelmezője. Ezen titkok őrzője.

A természet jeleiből történéseiből olvasva kommunikál a természet szellemlényeivel, és tőlük kapott információval segíti azt a népcsoportot, közösséget ahol élt.

A lelke másik szférába juttatásával lép kapcsolatba a szellemi erőkkel, ehhez használja dobját, csörgőjét. A dob paripáját szentelt tűz parazsával eteti, Erőállatai segítik az utazását, a fény és a sötét világ között.

Sámán Révülése

Tudatosan egy más tudati állapotba kerülés. A sámán el tud jutni egy más tudatállapotba, tudatosan, céllal teszi és emlékszik mindenre, ami ott történt!

Természetben vannak lélektisztító, utaztató, gyógyító növények, Ez a növényvilág csodája!