• saman_dob_kerdezd_csabat

    Dob rendelés

    Sámán ünnep

    Spirituális körök

    Dob_körök

Home / Mi a sámánizmus

Mi a sámánizmus

SÁMÁN, vagyis gyógyító, tudó ember

„Régi öregek”, akik élettapasztalások útján, tanácsokkal látták el embertársait és a természetben található, fellelhető gyógyító hatású növények hatását felhasználták az egészséges életmódhoz. Tudták mi, mire jó!

Miről is ismertetik meg egy sámán, a mai 21. századi világban, és maga az eszköze a dob. Nekem nem jutott volna soha eszembe hogy sámán legyek, nem ezzel a gondolattal születtem.

A történetem kezdete, ami a sámánizmus felé vitt, gyerekkoromban kezdődött, sokat vittek magukkal a szüleim gombát szedni az erdőkbe, voltunk fenyvesekben, tölgyesekben, ahol más és más fajta gombákat találtam, én is örültem minden egyes gombának, amit szedtem, őzláb, róka, laska, mezőkön, ahol a csiperkegombák boszorkány körökben nőttek. Édesanyám praktikáit néztem és fogyasztottam, amikor fizikai problémám volt. Megfáztam, akkor lándzsás útifű kivonatot itatott velem, amit ő készített, sebre fekete nadálytövet kentünk, amikor megégettem a kezem orbáncfűkivonattal kente be. Nem is beszélve a sok kamilla főzetről, amit megittunk. Vagy a teába kevert tisztító hatású mentáról.

A sámánok voltak azok a gyógyítók, akik foglalkoztak a természetben található gyógyító hatású növényeket felhasználva főzeteket készítettek, és az emberek lelki világával, problémáival foglalkoztak. Kommunikáltak a szellemlényekkel és tőlük kapva információval segítettek a rászorulóknak. Ehhez még a 21. században is használatos dobbal tették és teszik a mai napig is, a civilizálatlan világban, a dob csodálatos gyógyító erejét felhasználva.

 

 

Úgy állok itt most a férfiak/nők előtt, ahogy „egykor” ti is.

Készen arra, hogy tovább vigyem, továbbadjam,  hagyományainkat, tudásomat, segítve téged vele az utadon.

Mindig csak Egy napod és egy éjszakád van, hogy kiderítsd milyen vagy és változtass rajta.

Minden Reggel elhozza neked azt, amire az életed érdemesnek tart.

Az élet szigorú bíró, mindnyájunknak azt adja, amit megérdemlünk! Nem elég keménynek tűnni annak is kell lenni.

Képesnek kell lennünk életünkért, vágyainkért, foggal, körömmel harcolni. Feladva egós milyenségünk!

Semmit se kapunk ingyen!

Egy fiúként/lányként születünk be ebbe a világba, de haza majd egy férfiként/nőként megyünk.

SÁMÁNIZMUS

Mindenkihez közel áll a sámánizmus. A Sámánizmus egy életforma. A természetből erőt meríteni, segítő gyógyító növényeit használni.

A Sámánizmust a természet tisztelete, a természethez, mint intelligens élő létformához való hozzáállás jellemzi.

A középen járás tudományára tanít.

A sámán hittételébe egyetlen alapszabály létezik: A létezésben minden él és minden egy minden mindennel kommunikál, információt cserél.

A SÁMÁN

A sámán az a gyógyító, aki foglalkozik és ért a természetben található gyógyító hatású növényekhez, ismeri azok gyógyító hatásait, és elkészítési módjait, felhasználva, keverve főzeteket készít, a fizikai testet gyógyítja vele. A Sámán a születés az új élet és halál, vagyis fizikai elmúlás, létsíkok közötti közvetítője.  Ezen kívül ő volt az emberek lelki gyógyítója és a természet védelmezője. Ezen titkok őrzője.

A természet jeleiből történéseiből olvasva kommunikál a természet szellemlényeivel, és tőlük kapott információval segíti azt a népcsoportot, közösséget ahol élt.

A lelke másik szférába juttatásával lép kapcsolatba a szellemi erőkkel, ehhez használja dobját, csörgőjét. A dob paripáját szentelt tűz parazsával eteti, Erőállatai segítik az utazását, a fény és a sötét világ között.

Sámán Révülése

Tudatosan egy más tudati állapotba a JELENBE kerülés. A sámán el tud jutni egy más tudatállapotba, tudatosan, céllal teszi és emlékszik mindenre, ami ott történt!

Természetben vannak lélektisztító, utaztató, gyógyító növények, Ez a növényvilág csodája!