• saman_dob_kerdezd_csabat

    Dob rendelés

    Sámán ünnep

    Spirituális körök

    Dob_körök

Home / Mi a sámánizmus

Mi a sámánizmus

SÁMÁN

„Régi öregek”, akik élettapasztalások útján, lelki tanácsokkal látták el embertársait és a természetben található, fellelhető gyógyító hatású növények hatását felhasználták az egészséges életmódhoz. Tudták mi, mire jó! Ők voltak a régi idők segítői, gyógyítói, sámánjai.

A sámánizmus, a mai korban már nem ismerik el gyógyítónak, pedig azok voltak, és azok most is kik, látták tudták a lelki okok gyógymódjait, szóval, tettel, növények erejével gyógyítanak .

NEM használva a szót hogy Gyógyító. Ma már csak orvos lehet gyógyító ezt mindenki tudja.

Miről is ismertetik meg egy sámán, a mai 21. századi világban, és maga az eszköze a dob. Nekem nem jutott volna soha eszembe hogy sámán legyek, nem ezzel a gondolattal születtem. Azzá lettem.

Miről ismerni fel: Ő nem keres téged, te találsz  rá!

A történetem kezdete, ami a sámánizmus felé vitt, a dob hangja, a gyógynövények ereje és hatása. Gombaszedés közben megmaradt egy mondat bennem „a csiperkegombák boszorkány körben nőnek”. Még a mai napig is!

Azokat a praktikáit néztem, tanultam, és fogyasztottam, amikor fizikai problémám volt. Torokfájás esetén lándzsás útifű kivonatot ittam, sebre fekete nadálytövet tetem hogy hamarabb gyógyuljon, égési sebet orbáncfű kivonattal kentem. A kamilla főzetről, vagy a tisztító hatású mentáról ne is beszéljek.

A sámánok kommunikáltak a lélekkel, az érzésekkel, szellemlényekkel és tőlük kapva információval segítettek a rászorulóknak.

Ehhez még a 21. században is használatos és nem hétköznapi dobbal tették és teszik a mai napig is, a civilizálatlan világban is, a dob csodálatos gyógyító erejét felhasználva.

 

IDÉZET:

Úgy állok itt most a férfiak/nők előtt, ahogy „egykor” ti is.

Készen arra, hogy tovább vigyem, továbbadjam,  hagyományainkat, tudásomat, segítve téged vele az utadon.

Mindig csak Egy napod és egy éjszakád van, hogy kiderítsd milyen vagy és változtass rajta.

Minden Reggel elhozza neked azt, amire az életed érdemesnek tart.

Az élet szigorú bíró, mindnyájunknak azt adja, amit megérdemlünk! Nem elég keménynek tűnni annak is kell lenni.

Képesnek kell lennünk életünkért, vágyainkért, foggal, körömmel harcolni. Feladva egós milyenségünk!

Semmit se kapunk ingyen!

SÁMÁNIZMUS

A Sámánizmus egy életforma. A természetből erőt meríteni, segítő gyógyító növényeit használni.

A Sámánt a természet tisztelete, a természethez, mint intelligens élő létformához való hozzáállás jellemzi.

A középen járás tudományára tanít. A középen járás jelentése, egyensúlyban tartani, elfogadni azt, hogy a dualitás világába nem létezik semmi az ellenpólusa nélkül. A jó nem létezik a rossz nélkül.

A sámán hittételébe egyetlen alapszabály létezik: A létezésben minden él és minden egy minden mindennel kommunikál, információt cserél.

Sámán az, aki CSAK ezzel foglalkozik, neki ez munkája, hivatása élete.

A Sámán a létsíkok közötti összekötő-közvetítő.  Ezen kívül ő az emberek lelki „segítője” és a természet védelmezője. Ezen titkok őrzője.

A természet jeleiből történéseiből olvasva kommunikál, a természet szellemlényeivel, és tőlük kapott információval segíti azt a népcsoportot, közösséget ahol él.

A lelke másik szférába juttatásával lép kapcsolatba, a szellemi erőkkel, lélek-testvéreivel, ehhez használhatja dobját, csörgőjét. A dob paripáját szentelt tűz parazsával eteti alkalmanként, erőállatai segítik az utazását, a fény és a sötét világába és a világok között.

A SÁMÁN

Sámán Révülése

A sámán el tud jutni egy „más” tudatállapotba, mindezt, tudatosan céllal teszi, azonosul az ott történtekkel és emlékszik mindenre, ami ott történt.

A cél az, hogy megértést adjon mi miért és milyen okból történt.

Természetben vannak lélektisztító, utaztató, gyógyító növények, ami a fejlett és a fejletlen világban használhatók. A két „jelzett” világ között törvény tiltja e növények használatát!
Fűben-fában az orvosság! Ez a növényvilág csodája!