• saman_dob_kerdezd_csabat

    Dob rendelés

    Sámán ünnep

    Spirituális körök

    Dob_körök

Home / Dobok

Dobok

A sámándobok és Misztériuma

Az általam készült dobbal, meg tudsz jelenni, külseje formája, hangja a Te csodálatos belsőd megnyilvánulása. Nincs belőle még egy, teljesen egyedi, mint TE.

Sámándobokról...

A Sámándob, Táltosdob: Kultikus erőtárgy, gyógyító eszköz, lélek paripa, csodálatos hangszer.

A dobkészítés számomra a saját dobjaim elkészítésével kezdődött több mint 17 évvel ezelőtt. Megihletett a hangja, a rezgése, a formája, amit megvalósítottam.

Készítek dobokat egyénre szabottan, melynek hangja rezgése neked szól, neked segít. Nincs két egyforma dob, mint ahogy két egyforma ember sem, mindannyian egyediek vagyunk, egyedi sorsokkal.

A dobkészítésnél törekszem arra, hogy természetes összetevőkből készítsem el. Színvilága a természet színei. Mindanyain különbözőek vagyunk, nem viselünk és hordunk egyformám semmit, így van ez a dobokkal is. Egyéniségünket, Egyediségünket, milyenségünket tükrözik a dobok, nem csak hangzásában, hanem formájában, színvilágában is.

AZ ÁLTALAM KÉSZÜLT DOBOK:

– Létezés minden síkján Test-Lélek-Szellem, segítenek Téged abban, hogy életed minden területe egyensúlyban legyen. Rezgése a Te szíved vágyidat erősíti, és valósítja meg. Ha kell, gyógyítja a lelkedet, ezáltal a testedet. Segít a fájdalmak elengedésében. Kikapcsol és feltölt, ha szükséged van rá. Jelenléte a Te erőd erősíti.

Használója vagy egy sámán dobnak, és napfordulós ünnepeken, szentelt tűzön, tűzavatásban részesíted szentelt tűz füstjén megfüstölöd hatása és ereje megnövekedve adja oda csodáját. Csodája a jelen-létből születik, ahol minden tudás birtoklója vagy, erejét a természet erejéből kapja és azoktól a segítőktől, amiket magasabb létezési szinten hozzájuk rendeltetett.

A Dobokról és a dobkészítésről

A dobkészítés egy csodálatos élmény, sokat hallottam arról spirituális emberektől, hogy csak az a dob jó, amit magadnak készítesz, ez igaz volt valaha, én nem vagyok ez ellen, sőt ajánlom mindenkinek. Inkább arról írok neked, én hogy készítem vagy mielőtt hozzákezdesz, mire érdemes odafigyelni, dobod elkészítésénél.

A tanuló folyamatot kihagyva, nincs hely, idő, anyag, bőr, megkeresel engem, beszélgetünk, és érzed majd azt, hogy én készítsem-e el a dobodat neked. Ez nekem mindig nagy megtiszteltetést, örömet és boldogságot ad.

Természetesen lehetőség van arra, hogy a dobkészítésnél jelen legyél, te is készítsd, a dobkészítés folyamatokban részt vegyél, vagy ötleteidet, kéréseidet tudásommal megvalósítsuk.

Készítésről:

Hallom a hangod mikor személyesen vagy telefonon beszélünk, látlak, ha személyesen érdeklődsz, vagy fotót küldesz magadról. A hangodnak-hozzád kapcsolt lelkednek van egy egyedi rezgése ezt a rezgést készítem el dobodba, hogy egyek legyetek. A lelked rezgése hordozza a megélni, megtapasztalni, megoldani kívánt életfeladatokat, a dob rezgése és hozzá kapcsolt segítők erősítenek, valóra váltják mindazt, ami a lelked vágya. Ezért is egyediek, ha más használja a dobod, akkor az a létezésben ez is neked megy, hisz a te rezgésedre van hangolva-készítve, más vágya-feladata kerül a dob gazdájának a világába és nem tudja mi romlott el! A dob elkészítésénél figyelembe veszem, és átadásnál külön jelzem ezt.

Káva: Már az alapok elkészítése se kis feladat hisz a kávának is van egy saját rezgése, mindegyik káva külön- külön, még ha azonos a mérete is másképp rezeg, a cél az, hogy jó alapra lehet csak építeni.  A kávának átmérője és a káva szélessége több variációt enged meg a kívánt rezgés alapjának a megvalósítására.

Bőr-bőrök: Nincs két egyforma, se színben, se vastagságban, tehát egyediek, mint mi. Én nem a soron következő bőrt választom a dob elkészítéséhez hanem, a dob leendő gazdája rezgését veszem figyelembe így választom ki azt a bőrt, azt a káva nagyságot, amit tudom, hogy őt fogja tovább „szolgálni” segíteni.

A káva és a bőr, a fogó, az ütő, összehangolása, összerakása, fűzéssel finom hangolva, a lelked rezgését követve a dob alkotó elemeivel, hogy az a legcsodálatosabban rezegjen számodra!

A dob készítéséhez sok türelem, kitartás, odafigyelés és precizitás kell, hogy a megfelelő rezgése, hangja legyen a dobunknak, kisebb-nagyobb hibákat ejtve, nem lesz tiszta rezgése a dobnak, több hang szólal meg benne, fals lesz, ami nem előnyös a fülnek és a léleknek. Elkészítéséhez sok szerszám kell, és kell egy kis hozzáértés, kézügyesség is a famunkához, és a bőrözéshez is. Leírni minden részletét, fortélyt ahhoz, hogy te elkészítsd, magadnak több idő lenne, mint elkészíteni. De magadnak kell átgondolni kész vagy-e erre, hogy elkészíts a dobodat! Első lépések egyike, hogy tudd milyen is legyen… ezt itt megosztom veled.

Káva formája nagysága:

Több méretű és alakú dobot készíthetünk, ez csak elképzelés kérdése, általában kerek formátumot adunk a dobnak, de lehet, ovális az alakja. Hangzásban nem sok különbség van közte. Az átmérője már annál fontosabb, hisz minél nagyobb a dobunk, annál mélyebb hang jön ki belőle szintén általánosságban egy 40-55 cm között elkészült dobból kellemes, mély hang jön ki. Odafigyelve a káva szélességére is, ami ebben az esetben 10cm-től szélesebb. A méretek megadásánál figyelembe kell venni, hogy minél nagyobb a dobunk, annál nehezebb is, hisz fél kézzel kell tartanunk dobolás közbe. Eldönthetjük, legyenek-e bütykök a dobon…ennél a megoldásnál számmisztikázhatunk egy kicsit: hány db legyen rajta 5-7-9-11-13-15 db, sokaknak csak külalaki tetszés jelent ez.  A misztérium szerint a bütyök a napot szimbolizálja, még a bütyök nélküli a holdat.

Fogója:

A természetben megtalálható faág a leggyakoribb egy Y alakú faágat kiválasztva, elkérve, tetszetős és kényelmes fogást biztosít kezünk számára. Vagy lehet egyenes faágból + alakkal, kinek, mi az igénye. Fogójának rögzítése lehet lengő, vagy fixen rögzített.

Bőr választás:

Vastagsága, rezgése, tartóssága és használati módja szerint változik. A kecskebőr a leggyakrabban használt bőr, viszont, ha sok erős ütésnek van kitéve, idővel beszakad. A lóbőr erős és strapabíró, nem lehet szétütni, mélyhangú dobokhoz javaslom, és ott, ahol kell a hangerő is. A szarvasbőrre én azt mondom, hogy a kecskebőr és lóbőr között helyezkedik el. Lehet még szürkemarhabőr is, igaz ritkán lehet hozzájutni, de nagyon kitűnő dob készíthető belőle. Itt hozzáteszem, készítettem szőrös dobot, ami köztudattal ellentétbe csodálatos hanggal rendelkezik.

Hangja:

Függ a dob átmérőjétől, a káva szélességétől, és a bőr feszítési erejétől, valamint a bőr kávához való rögzítésétől. És nem utolsó sorban tőled!

Egy kedves ismerősöm, dobátvételt követő heten , szavai amit megosztok veletek is!

Szervusz, Csaba! A dob csodálatos, kissé függője lettem. Néhány embernek doboltam, pár perc után teljesen “kikapcsoltak”, nem győztek ámulni a hatásán. 20 perc dobolás után rendkívül nyugodtnak és szeretetteljesnek érezték magukat. Rezgésterápiás hatását magamon tesztelem, a meditáció mellett elképesztő energetizáló hatása van a gyors, erőteljes ritmusoknak. Nagyon szeretem!! Üdvözlettel: Kornél

Szia! Megtörtént az első “transzdobolásom”. Tegnap reggel egy negyed órára megszűnt a tudatom működni. Pedig közben lassan forogtam, behunyt szemmel a szoba közepén. Valósággal felébredtem belőle. Furcsa mód nem ütköztem közben semmibe! Arra már az elején rájöttem, a dob irányít, nem én őt. Ha “akarok dobolni”, esetlenkedés lesz belőle. Ha ráhagyatkozom, viszi a kezemet, a ritmust, az erősséget, mindent. És mozgat is, forgok, hajlongok a ritmusra, teljesen spontán. Szóval barátkozunk.

Festése, díszítése:

Így teljesen válik egyedivé a dob.  A dob káváját én pirografikai eljárással (égetés) díszítem.

A teljes bőr színezése is lehetséges, hagyma levéltől egy vöröses árnyalatot, a diólevéltől, zöldesebb lesz.

A bőrre-festésével formákat, szimbólumokat és erőállatokat is festünk rá, sólymot, sast, de a farkas is gyönyörűen mutat rajta, nem elfelejtve a dobra kifejtett hatásukról.  A kávát megfelelő vizes alapú, jó rezgésű faanyagvédő páccal kezelem. Így az általam elkészült dobok Hozzád szólnak, Neked szólnak, a Te rezgéseid emelik, jobbá változtat, Téged növel, az életminőségedet és vonzásod, sőt a baráti köröd is bővül. Közelebb hoz a természethez és az ehhez kapcsolódó erőkhöz. Kinyit új kapukat, és hoz új lehetőségeket.

Beavatása:

Már az elkészítésénél fontos szerepet játszik, Az általam készített dobok a megrendelő életéhez, életviteléhez, kapcsolódik, rezgése a hangja formája a megrendelő lelkéből jön át nekem.  Az elkészült dob avatása Misztikus egyedi esemény, amikor először látod hallod érzed a dobod hangját, már van dobod, de tűzavatásban nem részesült, örömmel Avatom be a dobodat. Erről a sámán ünnepek menüpont alatt kapsz bővebb információt. Minden napfordulós ünnepek alkalmasak a dobok tűzavatására!

Erőállat:

Az a segítőd (segítőid) aki segít neked az életed minden szintjén és területén.

Ajánlom neked! A sámán dob rezgése felülmúlja minden hangtál, csengő, fuvola, gong, hangját! Megfelelően használva Tisztítja, a lelket megnyugtatja az elmét és a fizikai testet harmonizálja, átírja a negatív programokat használójában és kezelt személyben egyaránt. Tiszta érzéseket hoz, elő használatakor közelebb visz a jelenhez az isteni tudathoz. Gyógyít a hangjával a rezgésével és azzal az erővel, amit több évezrede ehhez az eszközhöz van rendelve. Mindezt az erőt kapcsolom a dobhoz avatáskor.

NEM ÁRT HA TUDOD...

A dob rezgését felhasználják elenned: a dob rezgésével, hangjával mélyebbre hatnak a szavak gondolatok jobban megjegyzel dolgokat. A mai világban azok is tudják ezt, akik olyan infóval akarnak rád hatni, ami nem mindig előnyös neked, Nézz, utána kérlek: Bárhol jársz üzletbe, szupermarketbe mindenhol szól a zene talán az emlékeidre jó érzéseidet kihasználva hatnak rád, hogy többet költs? Igen sajnos kihasználják azt, amit te nem is sejtesz. Van mód rá, hogy megvédd magad ettől, Ha rendelkezel már egy általam készített dobbal, a dobot fel is avattuk, Maga a dob rezgése hozzád kötött, mely által erőállataid védenek téged bárhol is vagy ahol hatást gyakorolhatnának rád. Ezt fogod tudni, mikor hol és ki vagy mi akar rád hatni. Ezáltal tudsz majd Tudatosan helyesen cselekedni.

DOBRENDELÉS

Több, mint 17 éve foglalkozom Sámán, Táltos, Gyógyító rezgésű, dobok készítésével és legnagyobb boldogságomra, már több száz embernek segítettek a dobjaim testi-lelki-szellemi téren egyaránt.

Ha van elképzelésed és tudod már, hogy milyen dobot szeretnél, telefonon vagy személyesen megbeszéljük a részleteket és én elkészítem Neked.

Ha szeretnél dobot és tudod, vagy még nem tudod, hogy milyen legyen, válaszolj itt pár kérdésre, és én utána nézek „lekérdem” a létezéstől azokat az információkat, ami alapján elkészítem.

Beszélek a lelkeddel, mi lenne a számodra az előnyös, a legjobb rezgés, mely területen fog Neked segíteni a dob. Az egyediségednek, vagyis csak Neked készül el a dob, Téged fog erősíteni, Neked segít az utadon.

Egy fotó rólad*

A csillaggal jelölt mezők kitöltése kötelező!

Az adatok megérkezése után keresni foglak telefonon, egyeztetés céljából, hogy a hangod is feltétlenül halljam. Utána nincs más dolgod, mint élvezni a saját dobodat.

Adataid, tőled kapott információkat bizalmasan kezelem, csak a dobkészítéshez használom fel, (elkészült a dob utána törlöm) nem kereslek se E-mailban se egyik elérhetőségeden se. DE részedre mindig elérhető maradok ha keresel vagy kérdésed van.

Jelölj, “ismerősnek”, keress meg a Faceebook oldalamon kapcsolattartás céljából, és írj egy pár szót nekem. Mi érdekel, Mit szeretnél?